Pin It

287

Ако нам Америка и Европска унија кажу да морамо имати разумевања за дијалог и да у оквиру тога морамо пристати на неке уступке

Саветник председника тзв. Kосова Хашима Тачија, Беким Чолаку, изјавио је да су таксе које су уведене Србије одлична ствар, али су неодрживе.

Чолаку тврди да су Сједињене државе и Европска унија тражиле да Kосово укине таксе Србији, те да се ускоро може очекивати њјихово укидање, барем на неки краћи период.

 

Он је у једној телевизијској емисији рекао да Запад сматра да није потребно бити само спреман за дијалог, већ да очекује и неке конкретне акције од Приштине. Једна од њих би требала да буде укидање такси, против којих је међународна заједница веома оштро реаговала.

– Ако нам Америка и Европска унија кажу да морамо имати разумевања за дијалог и да у оквиру тога морамо пристати на неке уступке, онда верујем да треба размислити о поступном укидању такси, да би након два, три месеца видели у ком правцу се креће дијалог – рекао је Тачијев саветник и додао:

– Увођење такси је била добра и врло оправдана идеја. Али, сада је потребно преиспитати њене ефекте. Србија је коначно схватила да је Kосово независно и суверено, тако да може доносити независне одлуке – рекао је Чолаку, а косовски медији сматрају да је кроз његова уста говорио сам Тачи, јер се саветникови ставови поклапају са онима које у неформалнијим разговорима износи и сам председник.

------------

Espreso.rs / Kosovaonline