Pin It

 283

 

О протестима у Паризу и Београду пише се на Твитеру, а управо због њих дошло је до полемике двојице глумаца Сергеја Трифуновића и Милоша Биковића.

Глумац Милош Биковић је почетком месеца, прецизније 2. децембра, на свом налогу на Твитеру написао: "А у Паризу... журка."
Повод су били протести "Жутих прслука" у главном граду Француске.
Његов колега Сергеј Трифуновић одговорио му је данас твитом: "Журка и у Београду, мили. Наиђи". 
Повод за његов твит су протести који се три суботе заредом одржавају на улицама Београда. 
У низу твитова развила се полемика између два глумца. 
Биковић је одговорио Трифуновићу: "После таквих журки се лоше трезниш, ако се свашта помеша. Тематске журке су маскенбал са непознатим исходом", написао је Биковић, на шта је Трифуновић одговорио: "Мм, интерестинг". 
Биковић је потом написао да "овај разговор није за овај ријалити шоу у шта се претворио наш Твитер". 
"Воистину", написао је Сергеј. "Али онда имамо само две опције: или да се макнемо са истог или да говоримо све отворено до краја. Јер ни ти, ни ја, нисмо овде неке две јединке скривене иза лажних имена. А имамо одговорност. Озбиљну", навео је Трифуновић. 
"Одговорност. У праву си", одговорио је Биковић. "Некад иста подразумева да се буде опрезан са речима јер капираш да немаш целу слику. То је на пример мој случај сада", твитовао је Биковић. 
"Разумем", пише му Трифуновић. "Али је твоја одлука с ког ћеш извора да пијеш. Мени здрава логика говори да је истина о Србији пре на улицама Београда, него у кафеу Пушкин у Москви." 
"Мислим да би ових 50 сома људи анд цоунтинг баш обрнуто, рекли да је ово што се догађа на улицама твог родног града, управо журка отрежњења, но Боже мој. Перцепције су увек различите. Зависи где си. Битно је да је теби добро тамо где си", одговорио је Трифуновић. 
"МЦ Чегевара, па ми смо колеге", наставио је полемику Биковић уз смајли. "Немој ме етикетирати само зато што не пристајем да мислим као ти. Ако хоћеш разговор - предлажем уживо после празника. Боље је без публике", твитвао је Биковић. 
Трифуновић је на то одговорио: "Ја те, мили, уопште не етикетирам. Само на твит да је журка у Паризу, рекох да има журка и у твом биртхтоњн. Пошто ниси твитнуо ишта о истој, па реко' можда је не знаш, враг ће га знати. Капирам да ти је Београд ближи од Париза. У сваком смислу." 
"Ок", одговорио је Биковић. "Рекох ти, ај уживо. Па сад безвезе да настављамо. Буди ми поздрављен, драги Серђо. Чујемо се кад дођем, ако си за. И обуци се слојевито." 
"Жив био. Ја сам увек слојевит", закључио је Трифуновић.

---------

b92