ПЛАЧ МАЈКЕ БОЖИЈЕ! Подржите Разглас куповином књиге!

Arrow up
Arrow down

pecatraz

ПС СЕ је нашао начин за укидање санкција против руске делегације

Pin It

239187

Тхорбјорн Јагланд, генерални секретар Парламентарне скупштине Савета Европе (ПССЕ), сложио се са Москвом о плану повратка руске делегације.

Према украјинском издању Европске правде, позивајући се на сопствене изворе у ПССЕ, у договору са западним престоницама, укључујући и Берлин, припремљена је "резолуција о опраштању".

 

Као део плана, механизам санкције у оквиру ПССЕ неће отказати у потпуности, али ће формулисати на такав начин да престје да важи за руску делегацију. Нацрт није поменуо Русију, међутим, садржи одредбу према којој је број гласова потребних за наметање санкција порастао са 50% на 2/3.

"Ситуација је таква да је наводна одлука не због буџетске кризе, а не због руског ултиматум - и како је планирана реформа," - рекао је "европска истина".

Раније је министар иностраних послова Сергеј Лавров категорички искључио све могућности за повратак руске делегације у ПССЕ.

Руска делегација у Скупштини била је лишена својих основних овлашћења у априлу 2014. због своје позиције на Криму и догађаја на истоку Украјине. 30. јуна 2017. године, Руска Федерација је престала да плаћа допринос буџету Савета Европе све док делегација у Парламентарној скупштини не буде у потпуности обновљена.


Европейская правда