ПЛАЧ МАЈКЕ БОЖИЈЕ! Подржите Разглас куповином књиге!

Arrow up
Arrow down

pecatraz

МАКРОН: УБЕДИЋУ СРБИЈУ ДА ПРИЗНА КОСОВО!

Pin It

 

2211181

Париз — Претпоставља се да би француски председник Емануел Макрон могао да подржи идеју о “корекцији граница”, која би требало да реши спор између Београда и Приштине.

То јавља француски радио РФИ и наводи да је идеја да се Београд подстакне да призна независност Косова.

“После вишегодишње релативне пасивности, чини се да француска дипломатија заправо жели да се поново умеша у балканска питања, а нарочито у тешке преговоре о нормализацији односа између Београда и Приштине”,наводи се у тексту објављеном на сајту Радио Франс ентернасионала (Радио Франце Интернатионале).

Макронова подршка, указује РФИ уочи предстојеће посете француског председника Србији, биће кључна да би се Немачка убедила да одустане од противљења било каквој измени граница на Балкану.

Према најновијим претпоставкама, наводи француски радио, север Косова са већинским српским становништвом могао би да буде размењен за део Прешевске долине на југу Србије, где Албанци чине већину становништва – “уз ризик од новог регионалног конфликта”.

Како су медији раније пренели председник Француске Маркон нема намеру да мења одлуку претходника те да ће политика Француске према Косову идаље бити иста а то је да оно МОРА бити независно!


//МОНДО / ТАЊУГ//