ПЛАЧ МАЈКЕ БОЖИЈЕ! Подржите Разглас куповином књиге!

Arrow up
Arrow down

pecatraz

Отворено писмо председнику Србије господину Александру Вучићу,

Pin It

2111182

Др мед Татјана Славковић


Отворено писмо председнику Србије господину Александру Вучићу,

Обраћам Вам се овако, иако ми је ужасно мука , јер Ваша личност привремено представља највишу институцију ове земље.
У сандучету сам затекла коверту са писмом. И слику коверте, а и писмо представљам јавности.

Прво морам да истакнем да је недопустиво да Председник једне државе користи страначко обележје обраћајући се грађанину. По мом мишљењу овакав поступак је у потпуности супротан Уставу ове земље.

Друго Ви сте злоупотребили моју приватну адресу да ми се обратите, а ми нити смо било какви пријатељи, нити смо заједно чували овце, а и то је противзаконито јер ја Вама нисам дала своју визит карту па тиме ни сагласност да на тај начин самном комуницирате.

Текст писма не желим да коментаришем јер толиком лицемерју не могу, и не жели да се конфронтирам. Да бих то могла морала бих и сама да поседујем велику количину лицемерја и фриволности .

Законом о привременом уређивању начина исплата пензија, а који је противуставан, Ви сте директно завукли руку у мој џеп и одузели ми Уставом загарантовано и мојим преданим радом, у својој професији, стеченим правом да уз своју пензију животарим. Чуди ме да исто тако нисте одлучили да ми конфискујете и део стана или аутомобил које сам такође стекла својим, и искључиво својим радом. Овај поступак се нимало није разликовао од партизанских одузимања Брозове владавине који сада Закон о реститиуцији “покушава” да испегла. То што истичете свој рад од зоре до зоре не служи Вам нимало на част, јер Ви радите само у политици. Ви уопште немате појма о томе шта значи радити у професији и живети од свог рада. Шаљући ми ово писмо опет сте за папир , копирање, слање завукли руку у мој џеп. Ово сигурно није платила ни Ваша странка, а ни Ви лично. Господине Председниче да ли Вашу савест опседа сазнање о томе колико је људи умрло не дочекавши те тако, са Ваше стране, обећане велике пензије?

Станите пред огледало, добро се погледајте и застидите се, јер сте се са толико прекршених правних, људских и моралних норми обратили некоме ко је часно и поштено стицао скромне материјалне вредности , достојанство и углед, и кога је ово Ваше обраћање бескрајно револтирало. Извињење ћу прихватити од државе онда када ми се врати сав одузет новац и то са припадајућом каматом, а за шта ћу се борити до Стразбура.

Нека Вам је на част скромност и смерност на које се позивате, али се добро преиспитајте да ли тако нешто уопште познајете, а камо ли поседујете. Са поштовањем др мед Татјана Славковић”.