Pin It

411

Новица Антић, председник Војног синдиката Србије који је често критиковао руководиоце Министарства одбране и Војске Србије фактички је остао без посла у Војсци Србије, након што је Војни дисциплински суд у другом степену одлучио да му се одузме чин, незванично сазнаје Данас.

Према нашим сазнањима, Антић још увек није примио решење о одузимању чина, али нема никаквих недоумица да ће то бити епилог. Како нам је објашњено, одузимање чина пратично подразумева и губитак места у служби.

Подсетимо, против Антића је поднета дисциплинска пријава управо због свог синдикалног активизма и истипања у јавности на протестима које је организовао Војни синдикат Србије током 2016. и 2017. године.

Он је почетком године у Војно-дисциплинском суду у Нишу оглашен кривим за повреду дисциплине и кажњен је са враћањем у претходни чин и новчану казну од 5.000 динара. Суд је у првостепеној пресуди закључио да је Антић кроз јавна иступања „повредио начело политичке неутралности и изражавао и заступао политичка уверења у служби“, што Закон о војци забрањује. Антић се жалио на ову одлуку, да би суд у другом степену донео још оштрију казну.

Војни синдикат Србије је у последних неколико година у више наврата критиковао руководиоце Војске Србије и Министарства одбране. Углавном је критикован лош материјални положај припадника војске.


//Н1 , Бета//