ПЛАЧ МАЈКЕ БОЖИЈЕ! Подржите Разглас куповином књиге!

Arrow up
Arrow down

pecatraz

Судећи по коначним резултатима истраге, министар Стефановић Алену Курини дугује дебело извињење

Pin It

 

1010181Екипа Слободне Суботице

У Основном суду у Суботици јуче је окончан спор вођен против Алена Курине. Курина је у одсуству осуђен на шест месеци, условно на две године, због поседовања оловке пиштоља пронађеног приликом упада полиције у његову кућу пре две године.

Подсетимо, министар унутрашњих послова Небојша Стефановић тада је изјавио да је разбијена, како је рекао, највећа банда на подручју Војводине. Речено је и да је у кући у коју је полиција упала пронађено 42 килограма наркотика, претежно сканка и мања количина кокаина. Судећи по резултатима истраге који су довели до овакве пресуде, систем се шегачи сам са собом, а министар Стефановић грађанину Курини дугује извињење.

"Ухапшено је 11 припадника најјаче криминалне групе у Војводини због трговине наркотицима и других кривичних дела", рекао је Небојша Стефановић на конференцији за штампу, уприличеној после упада полиције у кућу Алена Курине.

"Развили су највећу криминалну групу на северу земље, у Војводини, осумњичени су за најтежа кривична дела, убиства, покушаја убиства, стављања у промет и производња дроге... Ухапшен је А.К. (26), вођа ове групе", истакао је Стефановић.

Медији су тада пренели да је током полицијске акције у кући Алена Курине, вође овог клана, пронађен и ухапшен Војислав Ш. (23) из Новог Сада, младић осумњичен за убиство Мирка Милићевића Хајчара (42).

Против Алена Курина код кога се крио у кући је поднета и кривична пријава због помоћи извршиоцу након извршеног кривичног дела.

Медији су пренели да је тада ухапшено 11 особа због сумњи да су починили више кривичних дела, а заплењена је, како је наведено, и већа количина оружја.

"Ово је била опасна криминална група која је позната по извршењу најтежих кривичних дела, урадили смо одличан посао и прикупили довољно доказа и сада заједно са надлежним тужилаштвима можемо да кренемо у кривични поступак који ће надамо се резултирати судском пресудом", рекао је тада Стефановић.

Истрага убиства Мирка Милићевића Хајчара, како редакција Слободне Суботице сазнаје, није окончана у Вишем јавном тужилаштву, а на Вишем суду се не води ни један поступак против Алена Курине.

Један судски поступак против њега води се у Вишем суду у Сомбору, где је пребачен из Суботице због тога што су безмало све судије учествовале у споровима у којима је Курина био оптужен. У Сомбору, против Курине се води поступак због проналаска извесне количине наркотика у џипу који је био паркиран у гаражи хотела "Галерија".

Више јавно тужилаштво у Суботици је због недостатка доказа обуставило истрагу против укупно 13 лица (КПП 185 15), због сумње да су учествовали у убиству Мирка Милићевића Хајчара(42), наведено је данас у одговору овог тужилаштва на питање од јавног значаја које је поставила редакција Слободне Суботице.

"Истовремено вас обавештавамо да се и даље предузимају радње ради откривања извршиоца наведеног кривичног дела", пише у одговору Вишег јавног тужилаштва у Суботици.


слободнасуботица.рс