ПЛАЧ МАЈКЕ БОЖИЈЕ! Подржите Разглас куповином књиге!

Arrow up
Arrow down

pecatraz

Обрадовић промовисан у шефа свих посланика досистичког Савеза за Србију

Pin It

510181

Млад је политичар, има доста енергије и сигурно ћемо ускладити наш рад у Скупштини Србије, каже Санда Рашковић Ивић

Лидер Покрета Двери Бошко Обрадовић је координатор свих народних посланика који припадају Савезу за Србију (СзС) у републичком парламенту. Ова одлука Председништва СзС донета је у понедељак и почела је да се примењује од редовног јесењег заседања Скупштине Србије. Бошко Обрадовић каже за „Политику” да неће бити аутократа и да ће се о заједничком раду договарати са посланицима који се налазе у овом покрету.

 

„Председништво Савеза за Србију, чији сам члан и као један од оснивача савеза у име Двери, овластило ме је да покренем координацију свих посланичких група које припадају СзС. Осим посланичке групе Двери, ту се налазе још и посланичка група Демократске странке, коју предводи Горан Ћирић, и посланичка група За спас Србије коју предводи Санда Рашковић Ивић. Нас троје ћемо се договарати и усклађивати заједнички рад, као што је био случај закона који се тиче пензија”, истиче Обрадовић и наводи да ће и убудуће наставити са заједничким активностима у оквиру програмске платформе савеза од 30 тачака.

Обрадовић тврди да то што је постао координатор неће ништа променити у раду посланичких клубова Двери или ДС-а, јер, како каже, свако задржава аутономију и време за расправу које му следује на основу броја освојених мандата  и у том смислу. „Свако ће задржати своју самосталност у раду, и једне друге ћемо помагати у одбрани наших политичких ставова и наступаћемо заједно приликом доношења одређених законских предлога”, каже Обрадовић. На питање да ли ће место координатора бити ротирајуће као место челника СзС, Обрадовић каже да то неће бити случај, јер је он једини од лидера савеза који је и народни посланик.

Санда Рашковић Ивић, потпредседник Народне странке и шеф посланичког клуба „За спас Србије” каже да са Бошком Обрадовићем има одличну сарадњу још из времена када су били коалициони партнери пред парламентарне изборе 2016. године. „Бошко Обрадовић је млад политичар који има доста енергије и сигурно ћемо се договорити и ускладити наш рад око предлагања амандмана, заједничких конференција за новинаре и договора за расправу у Скупштини Србији. До сада смо имали две заједничке акције, што говори да је сарадња веома добра и не видим разлог да тако не буде и убудуће. За мене није толико битно да ли ће ова функција бити ротирајућа него је битније како ћемо сарађивати”, каже за „Политику” Санда Рашковић Ивић.

Радослав Милојичић Кена функционер Демократске странке за наш лист каже да је изабран на листи ДС-а и не жели да коментарише одлуке СзС. „Мој председник посланичке групе је Горан Ћирић и тачка. А та прича да је Бошко Обрадовић нама шеф за мене је бесмислена и од тога нема ништа. Он може да буде шеф својима у странци, а мени не може”, рекао је Милојичић.


Политика