ПЛАЧ МАЈКЕ БОЖИЈЕ! Подржите Разглас куповином књиге!

Arrow up
Arrow down

pecatraz

Србија

Судећи по коначним резултатима истраге, министар Стефановић Алену Курини дугује дебело извињење

 

1010181Екипа Слободне Суботице

У Основном суду у Суботици јуче је окончан спор вођен против Алена Курине. Курина је у одсуству осуђен на шест месеци, условно на две године, због поседовања оловке пиштоља пронађеног приликом упада полиције у његову кућу пре две године.

Подсетимо, министар унутрашњих послова Небојша Стефановић тада је изјавио да је разбијена, како је рекао, највећа банда на подручју Војводине. Речено је и да је у кући у коју је полиција упала пронађено 42 килограма наркотика, претежно сканка и мања количина кокаина. Судећи по резултатима истраге који су довели до овакве пресуде, систем се шегачи сам са собом, а министар Стефановић грађанину Курини дугује извињење.

Србијо, туго, докле више да трпиш?

910181

ЈАГОДИНА: У познатом јагодинском ноћном клубу "Апис", у раним јутарњим часовима 1.10.2018. године, избио је сукоб познатих градских "пословних" људи, којом приликом је дошло до употребе ватреног оружја.

Две особе су задобиле прострелне ране у ноге, и са тешким телесним повредама пребачене су у Београд на даље лечење.

Повређен је и један полицајац, који је са фрактурама вилице и главе, пронађен на обали реке Белице.

НЕМА ПРЕДАЈЕ!

2sf

НАРОДНА РЕЗОЛУЦИЈА 
o заштити територијалног 
интегритета и уставног поретка
Републике Србије.-

– Подсећајући српски народ у земљи и расејању и све грађане Србије, као и релевантне међународне чиниоце, на више резолуција Народне скупштине којима се потврђује суверенитет и територијални интегритет Републике Србије укључујући у то и територију покрајине Косово и Метохија, онако како стоји у Уставу Републике Србије и Резолуцији 1244 Савета безбедности организације Уједињених нација,

– Имајући у виду реалну опасност која се надвила у минулом периоду као резултат чињења државних органа, и посебно након учесталих најава председника Републике као и чланова Владе, да ће се у склопу преговора са косовским Албанцима приступити потписивању "Споразума о нормализацији односа" или документа, односно уговора сличног назива и садржаја са сепаратистичким властима такозваног "Косова" под покровитељством Европске уније, који ће имати снагу међународног "мировног уговора" као финалног акта о завршетку рата 1999. године, чиме би се у име Републике Србије озваничила и посредно или непосредно признала "република Косово" и извршило ампутирање тог дела територије Србије,

РЕЗОЛУЦИЈА ТЕРОРИСТА НА КиМ - ОДЛУКА О ПРОМЕНИ ГРАНИЦА СРБИЈЕ

810182

Владајуће „косовске“ странке израдиле су резолуцију о "дијалогу" са Београдом по којој "парламент у Приштини може да донесе одлуку о промени граница"

Косовске владајуће партије израдиле резолуцију у којој је написано да парламент у Приштини може да донесе одлуку о територији. Представници косовских владајућих партија постигли су договор о финалној фази дијалога о нормализацији односа са Београдом.

Према писању приштинске Газете експрес, у једној тачки резолуције написали су да косовски парламент може да одлучи о територији у оквиру коначног договора са Београдом, чиме, како се наводи, резолуција званично отвара могућност да неко постигне сагласност о територији и процесуира је у парламенту.

Милан Ст. Протић: "Србима, jужно од Ибра, неупоредиво би било боље у Србији"

810181
Историчар Милан Ст. Протић сматра да ће, када је у питању Косово, све остати статус кво као што је било последњих 20 година и не види простор за корак напред.

У интервјуу за "Блиц", на питање које је то решење о којем Вучић говори да му није прошло, Протић каже да мисли да је Вучић говорио о размени територија - југ Србије за север Косова."Како тачно и у којим међама, није битно. Уместо добровољне размене становништва они су размишљали о размени територија. Много је гора и тежа размена територија него размена становништва", сматра Протић.

РИНГЕ, РИНГЕ, РАЈА... ДОШ'О СТОЛТЕНБЕРГ НА МЕСТО ЗЛОЧИНА

710181

Генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг изјавио је да многи људи у Србији и даље имају лоша сећања на бомбардовање 1999. године, али да је то урађено како би се заштитили цивили и зауставила власт тадашњег председника Југославије Слободана Милошевића.

"Нагласио сам да смо то урадили да бисмо заштитили цивиле и зауставили Милошевићев режим. Али, моја најважнија порука је да морамо да гледамо у будућност", рекао је Столтенберг за РТС после предавања на Филолошком факултету, на којем су студенти највише питања имали о бомбардовању Југославије.
Током студија фокусирани су на норвешки језик, културу и књижевност - али, највише питања за госта, очекивано, о његовој функцији и догађајима из 1999. године. Иако их се већина сећа само из приче.

Обрадовић промовисан у шефа свих посланика досистичког Савеза за Србију

510181

Млад је политичар, има доста енергије и сигурно ћемо ускладити наш рад у Скупштини Србије, каже Санда Рашковић Ивић

Лидер Покрета Двери Бошко Обрадовић је координатор свих народних посланика који припадају Савезу за Србију (СзС) у републичком парламенту. Ова одлука Председништва СзС донета је у понедељак и почела је да се примењује од редовног јесењег заседања Скупштине Србије. Бошко Обрадовић каже за „Политику” да неће бити аутократа и да ће се о заједничком раду договарати са посланицима који се налазе у овом покрету.

ПА ДОКЛЕ ВИШЕ?!

41018 3


Србски генерал Ратко Младић / 10.7.2018. године


"Господине Мерон, господо

Ја сам седам година и седам дана у овој мртвачници званој Хашки суд.

Браним се о д НАТО-пакта који је растурио моју државу и моје здравље, и шири се ко губа по свету. Убија народе, пали градове и села, који су били градови и хиљаде година пре христа, и на то они као имају право!

sound by Jbgmusic

Joomla Templates & WordPress Themes - GavickPro