ПЛАЧ МАЈКЕ БОЖИЈЕ! Подржите Разглас куповином књиге!

Arrow up
Arrow down

pecatraz

Србија

БРАНКА МИЛИЋ СРПСКИ АСАНЖ

712


Пише: Јово Вукелић


Већ више од две године Бранка Бранкица Милић, држављанка Србије,  по занимању грађевински техничар, старија жена родом из Новог Сада, оптужена за покушај тероризма у Црној Гори и државни удар (16. октобра 2016.  на дан избора у Црној Гори са још 13 лица). Од тада боравила је више од годину дана у врло тешким условима у истражном затвору у Спужу.

После изласка из затвора прошлог октобра смештена је уз сагласност СПЦ у српском манастиру „Дуга“ близу Подгорице где се дуго опорављала. Однедавно, од пре 15-так дана, борави у амбасади Србије у Подгорици. У српску амбасаду се склонила да је не би власти Црне Горе поново ухапсиле, без икаквог разлога. 
И ни на једном од ова три места Милићка није боравила својом вољом, него из велике невоље, под присилом…

Има ли за њу излаза из ове, за њу, скоро безизлазне ситуације?

КОМЕ КАПА - ТОМЕ ГЛАВА!

612181


Пише: Јасмина Буква


Чизма главу чува, а да би се србска глава кроз векове очувала ни "чизмаши" се нису од своје шајкаче одрицали. Па, ако се догоди, да нам кад-кад са чизмом не успе, ту је шајкача, која је обезглављеној Србији вазда враћала главу на рамена.

Без шајкаче, Срби су народ као и сваки други, а кроз историју нисмо ни били, нити смо могли да будемо своји, кад год смо тежили да постанемо народ одрекнут и од себе и од своје капе - шајкаче, па да тако таворимо поринути у непрепознатљивост, и себи и другима. Гологлав србски народ, губи нит, не само са главом Србиновом, него и са поуком о томе, шта је шајкача значила на тој србској глави.

ЛЕГАЛИЗОВАНА КРАЂА 6000 СТРУЈОМЕРА У НИШУ! - ПРЕДЛОЗИ И КОМЕНТАРИ СЛУШАЛАЦА

2811


СОЊА:


Устав Републике Србије

Члан 40. - Неповредивост стана Нема коментара

Стан је неповредив.

Нико не може без писмене одлуке суда ући у туђи стан или другу просторију против воље њиховог држаоца, нити у њима тражи претрес. Држалац стана и друге просторије има право да сам или преко свог заступника и уз још два пунолетна свједока присуствује претресању. Ако држалац стана или његов заступник нису присутни, претресање је допуштено у присуству два пунолетна свједока.

Без одлуке суда, уласка у друге станове или друге просторије, изузетно и претресање без присуства свједока, дозвољени су ако је то неопходно ради непосредног одузимања лишења слободе учиниоца кривичног дела или отклањања непосредне и озбиљне опасности за људе или имовину, на начин предвиђен законом.

Закон о облигационим односима

Једногодишњи рок застарелости

Члан 378

(1) Застаревају за једну годину:

1) потраживање накнаде за испоручену електричну и топлотну енергију, гас, воду, за димничарске услуге и за одржавање чистоће, када је испорука односно услуга извршена за потребе домаћинства;

2) потраживање радио-станице и радио-телевизијске станице за коришћење радио-пријемника и телевизијског пријемника;

3) потраживање поште, телеграфа и телефона за коришћење телефона и поштанских преграда, као и друге њихове потраживања које се плаћају у тромесечним или краћим роковима;

4) потраживање претплате на повремене публикације, рачунајући од истека времена за коју је публикација наручена.

(2) Застарање се врши иако су испоруке или услуге продужене.

Члан 379

(1) Сва потраживања која су утврђена правоснажним судском одлуком или одлуком другог надлежног органа, или поравнањем пред судом или другим надлежним органом, застаревају се за десет година, као и она за коју закон предвиђа краћи рок застарости.

(2) Међутим, сва повремена потраживања која произилазе из таквих одлука или поравнања и мјере у будућности, застаревају у року предвиђеном за застарелост повремених потраживања.

Члан 391

За прекид застарања није довољно да поверилац позове дужника у писаној форми или усмено да обавезно испуни.

Члан 399

(1) Стопа уговорне камате између физичких лица не може бити већа од каматне стопе која се на мјесту испуњења плаћа на штедне улоге по виђењу.

Камата на камату

Члан 400

(1) Ништава је одредба уговора којом се предвиђа да ће се на камату, када дође до исплате, почети текући камат, уколико се не исплати.


БАНЕ:


Ствари стоје овако у погледу Закона о облигационим односима. Тачно је да застаревају ти "периодична давања" -струја, плин, ИНФО ... за годину дана. Проблем наступа када дужник мисли да је застарео његов дуг за, на пример, неплаћену струју за месец јануар 2о15.г.Прошло скоро 4 године и здраво џаци, али мало сутра.Против је поднет Предлог за извршење на основу веродостојне исправке (рачуна за тај месец) унутар рока (до јануара 2о16.г.) чиме је прекинуто застарање, али због обиља предмета просто "није дошао на ред до октобра 2о18.г.да му се покреће покретна имовина ради дуга.У Београду је донет од стране Скупштине града пропис којом ти" волонтерно "игноришеш застару (право не познаје тај појам) тако што плаћате струју за новембар 2о18.г., а они кажу да сте платили јануар 2о15.г. који је застарео, али, ето-ти сте одлучили да платите) Што се тиче Устава и "неповредивости стана" -Кривични законик омогућује по решењу о претресу уђе и против воље у нечијем стану, а и без решења под врло рестриктивним условима (рецимо-полиција чује крике да убије некога у кући и нема времена да се ослони по налогу, јуре осуђеног на 2о година робије, а он је улетео баш у тај стан ...). Код извршења је ситуација оваква. Повериоцу дужник остаје, рецимо, 2о.ооо динара по пресуди и поверилац се позива на Суду са предлогом да се донесе решење о извршеном извршењу, на предлогу именује јавног извршиоца који ће то спровести. Суд доноси решење (стави четвртасти стамп) и подноси предмет онда извршиоцу за даље поступке .Овај онда обавештава дужника о дану и времену када ће доћи до пописа имовине, уколико се дужник не умеша у обавезу у међувремену. Ако дужник не отвори и не жели пустити извршитеља који долази по решењу суда, он затражи помоћ полиције, поведе га бравар и улази на тај начин, али не као да је пао са Марса, него што сам сам описао.Ни ја их не смијеш баш, али су уведени због тога што у буџету нема пара да запосли извршиоце у суду који би радили за плату, па пензијски и здрав ствено, него јавни извршитељ своја "плату" и остали предујми од повериоца, а затим проводе извршење наплати од дужника. Установљени су и како би хурили неплатили великим системима - Инфостану, ЕДБ-у, топлинама ... Кажем-не волим их, али није тачно ни да су хајдучија.Раде по закону који је усвојила жута екипа, а СНС вијеће ће се ријешити на хуманији начин, јер велики дио људи дугује за ЕДБ ситних парова, а за сиротињу то је секир за врат.То је једна од највећих и најбљутавијих лази у мору које је изрекао Вучић са екипом 2о12.г.

МАКРОН: УБЕДИЋУ СРБИЈУ ДА ПРИЗНА КОСОВО!

 

2211181

Париз — Претпоставља се да би француски председник Емануел Макрон могао да подржи идеју о “корекцији граница”, која би требало да реши спор између Београда и Приштине.

То јавља француски радио РФИ и наводи да је идеја да се Београд подстакне да призна независност Косова.

Отворено писмо председнику Србије господину Александру Вучићу,

2111182

Др мед Татјана Славковић


Отворено писмо председнику Србије господину Александру Вучићу,

Обраћам Вам се овако, иако ми је ужасно мука , јер Ваша личност привремено представља највишу институцију ове земље.
У сандучету сам затекла коверту са писмом. И слику коверте, а и писмо представљам јавности.

ПЕНЗИОНЕР ПОСЛАО КОНТРА ПИСМО ВУЧИЋУ: Бездушни господине...

 2111181

Александре Вучићу! Не могу вам рећи господине јер господина не чини одело од пар хиљада евра.

Господин је стање духа а ви сте бездушан човек. Не могу вам рећи ни поштовани јер моје поштовање не заслужујете, нити вас могу ословити са председниче јер вас за председника не признајем.

Због моје сексуалне оријентације, не бих успела да постанем премијерка без Вучићеве велике подршке

19114


"Премијерка" Србије учествовала је у емисији Фарида Закарије на Си-Ен-Ен-у, где је највећим делом одговарала на питања о вредностима у земљи коју је аутор представио као конзервативну.


На констатацију Закарије да је парадоск да има много жена у Србији које учествују у власти, Брнабић је рекла да се Србија мења, али да много више жена учествује у политици него у бизнису.

Навела је да су, између осталих, на кључнм позицијама у земљи жене - председница Парламента Маја Гојковић, Гувернерка Јоргованка Табаковић. Нагласила је да у влади има веома моћних жене, попут вицепремијерке Зоране Михајловић и министарке правде Неле Кубуровић.

За неке пензионере повећање само обећање

1911

Замолио бих меродаван одговор да ли су они који су отишли у пензију 2018, 2017, 2016. или 2015. године закинути за увећање од осам до 13 одсто и зашто? Да ли повишицу примају само они који су у пензији од 2014. и раније? Наиме, у пензији сам од јануара ове године и коначно сам је добио сходно (још увек) привременом решењу, али без икаквог увећања. Да ли је тако прописано актом о увећању пензија? Претпостављам да има много оваквих ,,случајева” које интересује одговор, пита др Драган С. Вујновић из Београда који се јавио редакцији „Политике”

НЕМА НАМ СПАСА! МОРАМО УМРЕТИ МУШКИ.

MB


Пише: Милован Бркић, уредник Магазина ТаблоидВучићев режим је клинички мртав. Још се куробеца, уверен да се цео свет врти око њега. Када прича о ''историјским прегнућима своје владавине'' он се девојачки осмехује, усхићен својом величином. А, уствари, лаже колико је дугачак! 

Сустижу га греси које свакодневно чини. У Бечу је 9. новембра Вучић био у тајној посети премијеру Курцу, пријатељу свом. Однео му је наводна документа која оптужују једног аустријског пуковника да је шпијунирао за Русију. Пуковник је стављен под истрагу, а Курц је, за сваки случај, направио отклон, рекавши да су то сазнања једне стране обавештајне службе. Вучић је сада на црној листи руске војне обавештајне службе, са којом се само луд човек може поигравати. Вучић жели да буде агент 001, а остаће од тога само 0!

Није ни чудо што је председник Путин седео поред Хашима Тачија на прослави у Паризу, а Вучић био скрајнут. 

Вучић је у пролеће 2017. направио договор и с представницима МОИС-а, иранске обавештајне службе о увођењу безвизног режима, што је уведено прошлог августа. Помоћу иранских пасоша, у Србију и даље у ЕУ, без проблема је стигло и много терориста ИСИС-а. Америка и ЕУ су због тога захтевале укидање безвизног режима. Прво је ЕУ запретила да ће увести визе за грађане Србије, а онда је, 6. октобра, Јенс Столтенберг, генсек НАТО, дошао у БГ и наредио да се то прекине. Два дана касније, 8. октобра, Влада Србије је укинула безвизни режим. За дил са Иранцима, Вучић је добио подршку Сороша. Добио је хонорар за себе, као и прилику да заради продајом српских и израдом немачких пасоша. Према тим информацијама, Србија је иранским држављанима продала 900 својих и немачких пасоша, по цени од 1.000 евра комад.

Представу за широке народне масе, нови ријалити, уживо праћен од РТС и братске РТРС, тзв. војна вежба је "успешно" завршена 10. новембра. Утрошено је преко 100 милиона динара, за бан бадава. Једини циљ је самозаваравање у моћ, снагу, одлучност војске и њеног официрског кадра, те сликање и промоција генерала и политичара, као браника и стожера независне политике. Једини резултат су разорена и разваљена брда око Параћина, на полигону, затрован ваздух, земља и подземни водотокови. Народу је дато "игара и забаве". 

Јануара месеца ове 2018. године, администрација председника Трампа издала је црну листу са именима 39 појединаца, држављана Србије, међу њима и неке од највећих трговаца оружјем на Балкану, две српске компаније, „Партизан Тек" и „Техноглобал Системс", али и две кипарске компаније „Гравит Лимитид" и „Карсо Лимитид", преко којих Вучићев трговац оружјем врши финансирање његовог режима и неких страних политичара. Америчка владина Канцеларија за контролу иностране имовине ОФАЦ замрзнула је почетком 2018. имовину поменутих предузећа у САД, а Вучићу је стављено до знања да је "истрага у току" и да је он "дужан да сарађује кад за то дође тренутак".

Ангела Меркел, одлазећа канцеларка, замолила је Вучића да се са њим сретне у Паризу. Обавештена је да је и њу потказивао. Она ге је упозорила да, ако дође до нечега, да се не сећа ничега. Њено хапшење се очекује почетком следеће године, због корупције у којој је и он карика био. Многи европски политичари и комесари страхују због Вучића. Он јесте крао, јесте обећавао, али је и све лагао. 

Избори у САД-у су прошли и председник Трамп се враћа на Балкан, да почисти смеће. Хапшење ће бити муњевито. Почев од ратних злочинаца, до вођа нарко картела и челних људи у овим државама. 

Пре три недеље Никола Петровић је у ресторану у Земуну тражио од Гашића да пронађе ко Предрагу Поповићу и мени доставља податке о њему. Нуди два стана ономе ко то открије, а директор БИА је одредио групу од 20 службеника да нас лове! 

Драган Ђилас нам је поручио да ће ''да нам јебе мајку'' због текстова о њему. А њему је Сорош обећао да ће после Вучића он бити председник Србије. Успоставиће ново мафијашко братство и јединство. Ђидо има стотине милиона, лако може а купује све оне који су пуки сиромаси постали. Купио је чак и Демократску странку, НУНС... 

Нама из Магазина Таблоид, дакле, нема спаса. Морамо умрети мушки. А, то значи да пре нас мора да одлепрша Ђилас и његових неколико консиљера. Ми смо спремни.

А, Ђилас?


kmnovine.com

ОДГОВОР ПРЕДСЕДНИКУ СРБИЈЕ НА ПИСМУ ЗАХВАЛНОСТИ

1811


Пише:  Јово ВукелићДобио сам пре два-три дана поштом писмо председника Србије А. Вучића.
Баш сам се изненадио одакле му моја адреса, моји лични подаци. Ко ли му је дао и с којим правом? То је свакако питање за истрагу надлежних органа и институција у Србији. Надам се да ће надлежни спровести  ову истрагу.
Писмо је с предње стране окићено, декорисано српском заставом.
А на другој страници писма – уз текст на полеђини слика председника у боји заузима скоро половину стране.
Одлучио сам да снимим и читаоцима обелоданим оригинални изглед овог писма (прве и друге стране) који сам добио од председника Србије (иако се на њој налази моја адреса становања).
Зашто би председник имао привилегију да зна моју адресу, а да је не знају остали грађани Србије? Зашто бар у томе не би били равноправни са председником?  Како ја немам његову адресу пишем му ово писмо јавно.