ПЛАЧ МАЈКЕ БОЖИЈЕ! Подржите Разглас куповином књиге!

Arrow up
Arrow down

pecatraz

Јутарњи: Прљава игра Србије; Убили су ватерполо; Индеx: Господин Савић

Pin It

2771


Део хрватске јавност не може да спортски поднесе пораз од Србије у полуфиналу Европског првенства у ватерполу, док се други део диви нашем селектору.

"Делфини" су савладали "баракуде" 9:7 у Барселони у мечу у којем су водили од почетка до краја и у неколико наврата имали и три поготка предности.

Након што су селектор Ивица Туцак и његов помоћник Миле Смодлака оптужили судије да су "режирале" ток меча, у истом тону је наставио и остатак хрватске јавности.

"Србија је одиграла једну од најпрљавијих утакмица, али и хрватски ватерполисти су насели", прокоментарисао је Јутарњи лист срамотан порез репрезентативца Хрватске Ловреа Фатовића који је ударио Филипа Филиповића песницом у лице.

Због бројних неспортских дуела и оштрих приговора искључена су тројица актера, ватерполиста Србије Милош Ћук, те поменути Фатовић и селектор Хрватске Туцак. 

"Очекивали смо тврду утакмицу, али овакав начин игре српске репрезентације ипак нико није могао очекивати. Једноставно су убили ватерполо у Барселони. Такође, морам одмах рећи, по ко зна који пута, и судије су населе на њихов начин игре. Чудим се ту првенствено Русу Наумову, који ипак има неког искуства, за разлику од Пољака, за којга готово да и нисам чуо. Уосталом, па где је пољски ватерполо у Европи, како он може да суди овако тешка и јака и неизвесна полуфинала? Они као да не могу да прате врхунски развој играча, тренера и саме игре, и заправо су за овакве утакмице били апсолутно недорасли", прокоментарисао је меч Дубравко Шименц. 

У међувремени, портал Индеx одушевљен је реакцијом селектора Србије Дејана Савића после меча. 


/B92/
"Српски селектор – господин", наслов је вести у којој Индеx истиче да Савић након велике победе коју је обележио и неспортски порез једног Хрвата није славио са својим играчима, него је прво отишао до хрватске клупе и срдачно се поздравио са противницима. 

"Притом је чак пољубио физиотерапеута хрватске репрезентације Дамира Лукетића", пише загребачки портал. 

С друге стране, хрватски ватерполисти су "спустили лопту" истакавши да је судијски критеријум био исти за оба тима. 

"Честитао бих Србима, били су, једноставно, бољи. Суђење? Ма, како једнима, тако и другима. Мислим да никоме не одговара. Мислим да нико није знао што се дешава. Да се разумемо – и то бих волео да истакнем – то нимало и никако не умањује вредност и заслуженост победе Србије. Свака им част. Ми смо се борили, они су били бољи", рекао је Лука Лончар.