Pin It

2773


Шеф радикала не размишља о санкцијама за страначку колегиницу, ЛДП је за прекид рада парламента све док радикалка не буде удаљена из Скупштине

Посланица СРС и потпредседница Скупштине Србије Вјерица Радета је спорним твитом о смрти председнице удружења Мајке Сребренице Хатиџе Мехмедовић направила праву пометњу у јавности, али и у парламенту. Док је радикали бране, већина осуђује њен поступак и захтева хитну смену!

А све је почело Радетиним коментаром на Твитеру поводом смрти Мехмедовићеве, која је у Поточарима изгубила мужа и два сина.


- Читам умрла Хатиџа Мехмедовић из удружења бизнисменки Сребренице. Ко ли ће је сахранити. Муж или синови?! - написала је Радета, која је потом обрисала налог на Твитеру.

Јавност је то оштро осудила, али лидер СРС Војислав Шешељ покушава да оправда Радету. Каже да је она "угледни функционер СРС, и то ће остати, као што ће остати и посланик и потпредседник Скупштине".


- Разговарао сам с Радетом. Она се неспретно изразила. Постоји сумња да су муж и синови Хатиџе Мехмедовић живи и отуда она спекулација на Твитеру. Прича се да је један син долазио из иностранства њој у посету. Иначе, нема разлога да жалимо Хатиџу Мехмедовић. Кад су ме ослободили у Хагу, она је отишла код судије Теодора Мерона и напала га због те пресуде и тражила смену судског већа. Какве ја везе имам са Сребреницом? Да ме Слободан Милошевић у то време није ухапсио и држао у затвору у Гњилану, можда би ме и за то оптужили. А кад су ме у Хагу осудили, ишли су код Мерона да му захваљују - каже Шешељ.


С друге стране, посланици ДС покренули су захтев за разрешење Радете с места потпредседнице Скупштине. Такође, и ЛСВ тражи смену, али и покретање кривичног поступка.


/Курир/