ПЛАЧ МАЈКЕ БОЖИЈЕ! Подржите Разглас куповином књиге!

Arrow up
Arrow down

pecatraz

ЛАВРОВ У БИХ: Русија раније предложила да се одржи састанак четири земље и то Турске, Русије, БиХ и Србије чему се успротивио Бакир Изетбеговић.

Pin It

pecatМинистар спољних послова Русије Сергеј Лавров стигао је касно синоћ у Сарајево, преносе медији у БиХ.  

Члан Председништва БиХ Младен Иванић рекао да је Сергеј Лавров на данашњем састанку ставио до знања да је Русија за спровођење Дејтонског мировног споразума.

Наиме, руски министар спољних послова разговарао је данас у Сарајеву са трочланим Председништвом БиХ, а том приликом је јасно ставио до знања и да је против демонизације Републике Српске.

 

Иванић је казао да је Русија поручила да се неће наметати у БиХ, али да је спремна да јој помогне у разним сегментима, почевши од привреде. 

На састанку чланова Председништва БиХ и Лаврова је било речи и о забрани уласка руском писцу Захару Прилепину у БиХ. Закључено је да ће о томе разговарати безбедносне агенције, преноси Клиx.ба. 

Иванић је рекао да Лаврова познаје од раније и да је од министра спољних послова Русије добио рођендански поклон уз поруку: "Живот се наставља и након 60-е". 

Он је додао да није позван у Бањалуку на састанак са шефом руске дипломатије и да је домаћин руском министру заправо министар спољних послова БиХ Игор Црнадак. 

На састанку је било говора и о регионалним приликама. Иванић је рекао да је Русија раније предложила да се одржи састанак четири земље и то Турске, Русије, БиХ и Србије чему се успротивио Бакир Изетбеговић.