ПЛАЧ МАЈКЕ БОЖИЈЕ! Подржите Разглас куповином књиге!

Arrow up
Arrow down

pecatraz

Православље

Патријарх Иринеј у Хиландару: Проживљавамо тешки период великог искушења (ВИДЕО!)

 310186

 Патријарх Иринеј у Хиландару: Проживљавамо тешки период великог искушења које су нам приредили моћници овога времена и света – да нас лише КиМ – где је свака стопа натопљена крвљу српских мученика

Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј на Светој Гори је данас, 2. октобра 2018. године у хиландарском католикону (Цркви посвећеној Ваведењу Пресвете Богородице) служио Свету архијерејску Литургију.

Игуман Петар (Драгојловић): Не судимо неопрезно Патријарху Цариградском

310184

 Видимо да поједина браћа и сестре, дају себи превелику слободу да Патријарха Цариградског називају јеретиком и расколником. Но, браћо и сестре, то није добро. Ако би боље познавали бурну Историју Цркве Христове, и како Црква Христова врло опрезно суди било коме, а посебно Патријарху Цариградском, не би сте упали у замку да Патријарха Вартоломеја, без обзира на све његове јавне слабости и грешке, називате јавним јеретиком и расколником.

Руски православни патријарх позвао је поглаваре локалних цркава да разговарају о "украјинском питању"

310182

Патријарх Москве и све Русије Кирил је, наводно, послао писма свим поглаварима православних цркава, позивајући их да почну расправу о црквеној ситуацији у Украјини.

ИНИЦИЈАТИВА О ПРАВОСЛАВНОМ САВЕЗУ

309182

Бугари би да са Србијом праве Православни савез на Балкану!

Павел Шопов, оснивач најпопуларније патриотске странке у Бугарској,” Атака” и потпреседник бугарске Скупштине и народни посланик посланичке групе „Уједињени патриоте”, Јавор Нотев, сагласили су се да би и за Србе и за Бугаре било добро да се уједине у својеврсни Православни савез.

– Ми видимо односе између Срба и Бугара као део свеукупних односа између православних народа. Сматрамо да нам је потребан нови Православни Балкански савез. Нешто слично што постоји у Вишеградског четворци, а ово ће се развити на још вишем степену. Запамтите ово што сам рекао. Могло би, у неком тренутку, и да се стигне до неминовности да Европски Савез буде и са Русијом, али не ова ЕУ са бриселским чиновницима којима се командује из Вашингтона, већ нам треба савез евроских народа који је дефинисао велики Де Гол – рекао је бугарски посланик Павел Шопов. Он је додао и да апсолутно не постоје негативне тенденције Бугара према српском народу.

Одбијена посета двојице епископа егзараха-легата Цариградске Патријаршије, који су неканонски дошли у Украјину .

269182

Предстојатељ УПЦ Московске Патријаршије, Митрополит Кијевски и целе Украјине Г. Онуфрије, одбио је да прими у посету двојицу епископа егзараха-легата Цариградске Патријаршије, који су неканонски дошли у Украјину .