Pin It

18

Посетиоцима плажа и туристима који одмарају на приморју препоручено је да због своје безбедности поштују ова правила

Туристима на црногорском приморју саветовано је да се не купају на купалиштима која нису уређена и немају спасилачку службу, као и на ушћу реке Бојане у Јадранско море, јер постоји опасност од јаких струја и наглих промена дубина, наводи се у заједничком саопштењу Јавног предузећа "Морско добро" и Црвеног крста Црне Горе.

- Јаке струје и велики таласи на подручју Велике плаже и Аде Бојане у Улцињу захтевају да купачи буду посебно обазриви - истакнуто је у саопштењу.

Посетиоцима плажа и туристима који одмарају на приморју препоручено је да због своје безбедности и угодног боравка поштују правила понашања, па им је указано да је фатална комбинација купања и конзумирања алкохола.

Јавно предузеће "Морско добро" и Црвени крст Црне Горе истичу да купачи морају да воде рачуна о својој безбедности, иако су на свим уређеним купалиштима на црногорском приморју присутни спасиоци на води.

Купачима је саветовано и да не скачу у воду ако не познају дно које може бити плиће него што се мисли или на дну може бити опасан предмет, да најмање сат времена након обилног оброка не улазе у воду, да се не удаљавају превише од обале.


 //Ало//