Аутори

kurir jovica


Бранислав Правдић


Познавао сам некада човека који је имао обичај да каже да се страначки колега или коалициони партнер(још више)воле као некада Тито,а више од тате,маме,жене,деце и остале родбине.Сва је прилика да је био у праву,данашњи Курир,најутицајнији на Балкану од свих Курира,осим Сирогојна и Јовице,има неке чланке,а један баш о овоме говори.

 410182


Бранислав ПравдићДве објаве на нету,једна симпатична као штос,друга да се смрзнеш-једноставно речено,а дубоко, достојно Виба покојног.

Прва иде некако овако-баба гледа рекламу за најмодернији телефон и каже да ће једне ноћи кад спавамо ти телефони устати и побити нас.Браво за бабу,мало речи и набодена суштина.Давно је било кад су се људи плашили фото апарата зато што ти сликањем "ђаво узме душу и никад више ниси свој"или кромпира,јер је"ђавоља биљка" којој се јестиви део не види и ко зна која је то субверзија.Мој отац је био шокиран појавом хемијске оловке и Монтгомери мантила,мајка шушкавцима и најлон хулахопкама,баба је већ мислила да са веш машином може да оговара комшинице,док је деда стао код пива у "Банији",био најпаметнији у кући и играо на искуство и познат терен.

309181


Бранислав Правдић


Нема дана да у новинама или на нету не осване вест о неком детету које је одузето од родитеља,или како то држава каже"измештено"из своје породице у хранитељску или пак у одговарајућу установу.

Ми смо постали народ перверзне моде.Наиме,ми се колективно радујемо,колективно изјављујемо саучешће,патимо кад неко умре свако по 12о грама,речи саучешћа и среће су нам свима исте.Последица личне несигурности јесте гурање у чопор,у скупину у којој преовладавца веровање да"средњака"ништа неће закачити,ушушкаш се и онда си безбедан.

299181


Пише: Бранислав Правдић


Често помислим да је читање новина заправо оригиналан начин да сазнаш гомилу глупости поред којих треба проћи и не окретати се,сине.истовремено си веома информисан,а заправо си управо добио батине по мозгу којих ћеш бити свестан тек касније,а и то ће се десити мањем броју конзумената нашег права да ни о чему знамо све.Зато ја седнем и малтретирам тастатуру,мени је лакше,а она се до сада није жалила грудно равној повереници за милоклиз.

239186

Пише: Мишо Вујовић


Јутрос разговарам са Чичом, дугогодишњим пријатељем - кога, деценију прогоне, највише због добра које је многима чинио. Ухлебио је један мањи град са платама изнад и оног набилдованог просека за јавност. Градио светиње, без разлике којој епархији припадају. Није се либио да пошаље механизацију да пробија трасе за путеве по разним селима ван своје општине. Делио је стипендије, донирао српску културу и национално прегалаштво.

Е то му се није смело опростити. Дигла се већина добро плаћених чувара Брозовог дела, од невладиних на владиним јаслама организација до Сорошових медија. Освешћивање и просвећивање отвара очи и просветљује ум. А нарад бистрих погледа и оштрог ума не уклапа се у пројекат потрошачке масе, морално обезличене, ментално умртвљене, телесно обогаљене, ограничене у размножавању, подстакнуте у пражњењу најпоривнијих подсвесних нагона, некада кажњаваних. Противприродни блуд већ дуго није девијација, изопаченост или болест, већ тренд, бизнис или пројекат, који доноси огроман профит. Његов циљ је разбијање човека као тродимензионалне личности и свођење на анималне потребе и демонске пориве.

239185

Свако мало појави се неки средовечни господин,ређе госпођа,који критикује омладину.Кажу да су нам деца углавном никаква јер се не буне против власти која не ваља (а не ваља, жива истина), у рову не би издржали три дана без компа и мобилног, мамина супица им је идеологија и уопште - ни налик на претке који су прегазили Проклетије,тукли Поћорека на Церу, а у реваншу на Колубари га одрали као зеца.

Поводом идеје о посети Римокатоличког поглавара Србији која се непрекидно припрема већ деценијама (5)
 • Треба подсетити на важну изјаву надбискупа Орланда Антонинија, апостолског нунција и амбасадора Ватикана у Србији, из септембра 2015. године: „У пaстирском писму из 1995. године хрвaтски бискупи изрaзили су жaљење због злочинa који је део њихових члaновa починио нaд Србимa, Јеврејимa и Ромимa. Потребно нaм је пречишћaвaње сећaњa. Не смемо дa се тогa плaшимо, чaк и aко је болно“.
 • Ако је ово искрено што наводи надбискуп Антонини онда тим више чуди што  до данас, 23 године касније, црква у Хрватској, ни уз помоћ и сарадњу самог Ватикана,  није упутила извињење Србима и СПЦ? Зашто то не учине, ако већ признају да су злочини учињени?
 • Степинaц је добио од устaшких влaсти крајем 1944. високо одликовање ”Ред зa зaслуге – Велеред сa звијездом“
 • Српска логорашица Марија Вејновић сведочи да су у логору Стара Градишка опатице тровале српску децу
 • Вековни сан римокатоличанства коначно је остварен: Хрватска без Срба!
 • ”Црква у Хрвaтa” се није никад огрaдилa од нацизма и устaшствa кaко су то учинили немaчки бискупи од нaцизмa. Зато и данас у Хрватској траје хајка на Србе

 

Непосредни сведоци, странци, у овом случају немачки комаданти, генерали кажу: генерaл Алексaндaр Лер, комaндaнт зa југоисток, 1943. обaвештaвa Берлин дa је до фебрaуaрa 1943. уморено 400.000 Србa, зaтим, СС генерaл Ернст Фик 15. мaртa 1944. извештaвa нaдређеног Хaјнрихa Химлерa дa је у логоримa у НДХ поклaно до 700.000 људи…

7

Зграда Римске Курије у Ватикану


Поводом идеје о посети Римокатоличког поглавара Србији која се непрекидно припрема и преиспитује већ деценијама (2)

 • У библијском егзодусу Срба из Хрватске у Другом светском рату настрадало је од усташа стотине хиљада српске деце, жена, старих и мушкараца који су углавном клани и бацани у јаме, пећине. Некима су пре тога вађене очи, скупљање у корпе и хитро ношене државним, војним и верским челницима НДХ као највећи ратни трофеји.
 • Хрватска је била једина држава на свету која је имала концентрационе логоре за убијање српске деце, а логор Јастребарско био је најстрашнији. Према веродостојним изворима и документима (и из хрватске штампе) усташе су, уз помоћ муслимана, убили чак 110.000 српске деце!
 • Чак 1.171 римокатолички свештеник је активно учествовао у клању и убијању Срба. Они су сарађивали са усташама и пружали им велику помоћ. Анте Павелић их је одликовао за „високе” заслуге у НДХ у геноцидном уништавању српског народа
 • Мисле ли се заиста римокатолички верски лидери да је могућ нормалан живот два народа, Срба и Хрвата и данас и у будућности, и припадника две вере без извињења Ватикана, без извињења Папе, Римокатоличке цркве и њихове цркве у Хрватској?

Пише: Јово Вукелић


Посета римског Папе Србији је непрекидно, стално у припреми, већ деценијама! Ево и ових дана медији брује о наводној скорој посети са оваквим бизарним и бесмисленим спиновањима и фалш-детаљима: „Кад ће папа у Србију, ево само што није; Посета Папе корисна за Србију; Није време за посету Папе Србији; Папа долази на Космет; Папа ће држати мису на фудбалском стадиону Црвене звезде у Београду; Папа долази у Србију да би потом могао да иде и у Русију; Папа стиже за „Петровдан“; Јавност у Србији против доласка католичког поглавара; Да ли ће папа осудити геноцид у Јасеновцу?; Степинац толерисао геноцид; Тајна мисија СПЦ код папе Фрање; СПЦ у Ватикану уговарала папину посету Београду; Амфилохије: Није било ни речи о доласку папе у Србију.

6

Ивица Дачић на аудијенцији јануара 2018. код папе Франциска у Ватикану


Пише: Јово Вукелић


Поводом најава о посети Римокатоличког поглавара Србији и притисака власти на СПЦ да папи Франћеску упути позив (1)
 • СПЦ се противи посети римокатолочког поглавара Србији из два главна разлога: холокауст за време НДХ над стотинама хиљада Срба у Хрватској и постојање система логора Јасеновац; СПЦ се противи проглашавању надбискупа Алојзија Степинца, римокатоличког поглавара у Хрватској за време НДХ за свеца, јер га сматра кривим за злочине усташа
 • У прогонима и протеривању Срба из Хрватске под усташким режимом 1941/1945. учествовали су и бискупи и фратри, њих око 1.200
 • Дачић својим сазнањима о далекој, вековној будућности у којој „нећемо имати бољег папу од садашњег Франциска“ чак конкурише и чувеном пророку Нострадамусу

Драматизовање око тога да СПЦ промени одлуку и да прихвати да Папа Франциско посети Србију и упути му позив, које шири ових дана у српским медијима Ивица Дачић, потпредседник Владе и министар иностраних послова, је крајње некоректан гест према СПЦ и православним верницима.