Pin It

298

Честитке посланицима: Омогућите родитељима деце са тешкоћама у развоју минималац и радни стаж
Удружење грађана "Избор постоји" послало је посланицима Скупштине Србије новогодишње честитке у којима траже доношење закона о родитељима неговатељима, који би омогућио родитељима деце са тешкоћама у развоју и тежим обољењима републички минималац и радни стаж.


"Ова деца захтевају целодневну бригу, па њихови родитељи не могу да раде, а сведоци смо да им сада држава онемогућава право на дужа боловања. Родитељи због тога бирају повремене и привремене послове, а у старости постају социјални случајеви без пензије, наравно уз дете које јесте одрасло, али и даље не може само о себи да се стара", указују из тог удружење.Наводе да доношење тог закона траже већ шест година али да поланици за то немају слуха. 
Летос су започели и кампању #ЗаштитиДаЗаштитим, #ПомозиДаПомогнем‚ путем друштвених мрежа као и организовањем јавних трибина и окупљања у градовима широм Србије.
"Ове честитке су само још један начин да скренемо пажњу посланика који немају ни најмање слуха за проблеме ових угрожених групација људи", наводи се у саопштењу удружења које је потписала председница Ирена Живковић.

------------------

/БЕТА/