Pin It

247

У области Хабаровск*, пад метеорита довео је до колапса врха брда, због чега се испоставило да је корито Буреје блокирано.

 

Инцидент се догодио пре неколико дана у напуштеној области око 70 км од села Цхекунда, Веркхнебуреински дистрихт. Он је био обавештен од стране управе локалних ловаца. Тренутно, стручњаци се шаљу на место догађаја како би истражили околности.

"Очигледно је да је метеор био огроман, ако је могао да напуни корито реке за 40 метара", рекао је новинарима председник округа Алексеј Маслов.

Он је додао да је у року од неколико дана приметан пад протока у резервоар у Бурејској СХЕС, што може бити повезано са оним што се десило. Маслов је такође упозорио да би препрека канала могла да изазове пораст нивоа воде и поплаве оближњих села.

 

Још увек је нејасно да ли је узрок пад метеора или је клизиште узроковано нечим другим, обзиром на чињеницу да, метеорит тако велике величине није могао пасти на Земљу незапажено од стране надлежних служби широм свијета.

*(Хабаровский край, је конститутивни субјект Руске Федерације са статусом покрајине (краја) на простору крајњег истока Русије)

_____

/рупостерс/