ПЛАЧ МАЈКЕ БОЖИЈЕ! Подржите Разглас куповином књиге!

Arrow up
Arrow down

pecatraz

Паприка је наша мајка, а Курир је дно!

Pin It

299181


Пише: Бранислав Правдић


Често помислим да је читање новина заправо оригиналан начин да сазнаш гомилу глупости поред којих треба проћи и не окретати се,сине.истовремено си веома информисан,а заправо си управо добио батине по мозгу којих ћеш бити свестан тек касније,а и то ће се десити мањем броју конзумената нашег права да ни о чему знамо све.Зато ја седнем и малтретирам тастатуру,мени је лакше,а она се до сада није жалила грудно равној повереници за милоклиз.

Био јутрос на пијаци, купио пар кила паприке, остало неколико тегли празних и глад у мени вришти да је то греота. Свратим до Гилета у радњу, седнем за сто, лепо време, кафица и ракијица, кад оно-Курир. Не бих ја, среће ми, него неки додатак-јела од паприке. На крају ће испасти да је то вреднији део, што само говори да је паприка наша мајка,а Курир је дно.

Елем, конобарица која је била повод за свађу (чуј ово - свађу) седам или осам Срба са Бакаријем, америчким младим црнцем-доживела је тешке трауме које ето трају годину дана и девојка се лечи, па није способна да дође у суд и посведочи шта је то злосрећни Бакари урадио. Још се сећам Брајана Штајнхауера, тај је ухватио за задњицу другарицу једног српског вола, али не Домановићевог, овај био од Ковачевића. Кажу да му је неки род и тадашњи портпарол Специјалног одељења Окружног Суда у Београду,нека жена са више презимена,али једно је било Ковачевић.Други кажу да води порекло од друга Саве са Сутјеске,али ја лично мислим да више личи на Мургу или Ширгу који пасу на обронцима Таре.

Миладин који је висок 2,о5 и тежак 12о килограма момачки је изломио Брајана који нема ни 18о сантима,а и није род другу Сави,него другарци Илари Клинтон,што баца сасвим друго светло на српски одговор њима због онога што су они нама.Уби Миладин Јехову у Брајану,Србија се испрси са милион долара и пре доказане кривице,десеторо деце остадоше без операције у некој Русији која нас не воли иначе би то било по цени коштања и слеже се ствар.

Код Бакарија је мало другачије.Наиме,он објективно није у стању да преговара око накнаде штете, јер стигла га је српска нога чак на улици,како је то томпсоновски,а наше. Осам храбрих буздована није могло да истури једног харамбашу који би Бакарија извео напоље и у стилу старих уличних мајстора Љубе,Гишке или Жоржа објаснио да је српска конобарица форбиден,капиш?

Миладин и "грчка" екипа су повод за мало руменила у образима, осим наравно за патриоте који за Брајана кажу да је Амер,рођак оне вештице и још није хришчанин,док је Бакари Амер, црнац и шта ће он у Грчкој? Аргументи који су супер, једино што би дали за право сваком Амеру да гази наше Србе који дођу тамо,о Канади или Германији да не говорим.

Следи оглашавање кандидата за нову српску маику, гђе Кркануше Јелене. Члан је жирија у Гранду и поверовала је да је то због певачког умећа, а не капира да је тамо како би се истакло колико добро певају Марија и Бекута,а и да Лукас убија време зезајући далабу.Она,као фудбалски стручњак,пита колегу Крстајића како је могуће да није позвао најплаћенијег српског дефанзивца,неког Душка Карлеушу?Крстајић је гуглао у чуду,тражио је њено име и под"А"и под"Б",стигао до Баје малог Клинџе и кад је видео да је нема-одустао као сваки Босанац,ћутаће једно пар месеци док се питање не обесмисли.Има један пореклом из Чипуљића и један на Коперникусу-тај рад. Јавио се господин Вранеш,веома познати бивши фудбалер Звезде(што објашњава његову изјаву) и рекао да је лако Душку кад "игра са малим и прљавим Кинезима и то свако треће коло"...Колико глуп или фудбалер треба човек да буде за овако нешто-питање је сад?

На крају-умро је велики Прераг Ејдус.Знам,био је неСрбин,глумио оног Рвата у"Фарси",другосрбијанац,био за Тадића...хвала.Био је у преко 2оо улога у позоришту и преко 5о филмова и серија.Отишао је после Гаге још један каквог дуго нећемо имати.Почивај у миру,а керови нека лају,то им је у опису радног места.