Pin It

239185

Свако мало појави се неки средовечни господин,ређе госпођа,који критикује омладину.Кажу да су нам деца углавном никаква јер се не буне против власти која не ваља (а не ваља, жива истина), у рову не би издржали три дана без компа и мобилног, мамина супица им је идеологија и уопште - ни налик на претке који су прегазили Проклетије,тукли Поћорека на Церу, а у реваншу на Колубари га одрали као зеца.

Полемику са таквима је глупо водити, али рецимо да господин Икс у примерака колико га има једе посна лајна из следећих разлога:

1.Мој прадеда по бочној линији је тај који је тукао Поћорека и све остало. Веома је био задовољан како се ја сналазим на селу и какав сам "испао" потомак, а моме прворођеном је доносио јаје са све перушкама на тек снесеном врућем јајету и ишао чак доле до "Равне њиве" да очисти "бунарић" -извор да се Милош напије како ваља. Из уста тих који СУ ЗАИСТА ОДРАЛИ НОГЕ И СВЕ ОСТАЛО по Церу, Сувобору, Проклетијама... никад реч паламуђења и критике изашла није. Он је своје урадио како Бог заповеда, није цокуле скидао годинама и ваљда тако и изгубио горчину и жељу за серендањем. Мој директни прадеда је тукао и Турке, али ме није дочекао, тако да њега не бих помињао. Био је кум војводе Рачића, неко пријатељство које се ковало онако како се то тада радило.

2. Госн Икс има 5о година, јаше по компу, дрнда мобилни, селфира се или слика гола женска дупета, дакле - исти је свој килави син, само је додатно кекељав и ампљав. Да видимо мало зашто се он кад се позива на претке осврће преко свог рамена и гледа у Карађорђа и Вељка, а себе би пасирао том приликом? Просто речено - сероња се није исказао ни у једном рату. Други није могао ни да сања, није био рођен, али непогрешиво је на правој страни данас. Верске и међунационалне ратове у СФРЈ ако је водио - изгубио је све и доказани је говнар за разлику од потомка кога пљује и који није имао прилику да се покаже овако или онако. Бежао је из Словеније од Кекеца и шумара, из Рвацке од неких дилеја, у Босни се тукао, али је углавном сметао правим борцима који су Српску направили, јер су се тукли у своме дворишту. Кад је била агресија - ту се и није могло много, то и може да прође. Дакле, осведочени матори говнари, све Икс до Икса прескачу своју ратничку импотенцију и државобранитељску јаловост, а удри по дечацима који штипкају девојчице и смеју се по журкама.

3.Кад негде на слави или на пијаци чујем: Онај мој спава, а подне је, ја сам у његовим годинама... добијем жељу да одсвирам дијареја блуз на лицином месту. Мистер Икс, јесам ти га ја убацио у двориште или си га ти правио, васпитавао, подизао и све остало? Како ти, такав кремен-камен да родиш метиљавка, пада ли ти бар некад на памет? Ствар је проста - родио си реплику самога себе, али овај твој није оптерећен очевим достигнућем и примером. Ти си имао оца пред којим те је била срамота која си гњида, овај твој кад погледа тебе мисли да је доста што дише, за све остало га боли уво. Нису деца пала с Марса, ни добра ни мање добра. Њихово васпитање, однос према отаџбини, радне навике, лична честитост - све је то из куће, ко кућу има. Према томе - шта је г. Икс показао иксићу маленом, то је дете упило и свако ко каже да су нам деца неспособни метиљи треба прво себе да уброји у то, али да дода и да је он лично осведочени промашај и жали боже роде која га је донела и умарала се због невредног терета.

4.Не дижу деца револуције, нема ту друга Че-а и команданта Фидела? Госн Икс-малечак си био кад је Тито дрмао, али си Слобу гледао 15 година. Онда си био против ДОС-а, али више онако на слави, после јањетине и уз розе, ал' ладно умерено да буде. Сад си против Вучића храбро како то само ти умеш. Сабери-одузми - шта из своје богате револуционарне прошлости можеш своме наследнику да испричаш? Не мислим на оно кад се бијеш или буниш теоретски, него оно стварно кад си веровао да мора да се мења, па нек пуца где је уско? Осим девојака и партнера за преф - шта си то битно променио, макар и грешио, па да сада са висине пребацујеш деци килавост и јаловост?

Док могу да мислим за мене ће клинци бити бољи део света. Идеали су увек покретали младост, а ако је данашња инертна - неко им је убио идеале или их барем обесмислио. Госн Икс, шта мислиш, ко је то урадио својој деци?


Забринути Србин