ПЛАЧ МАЈКЕ БОЖИЈЕ! Подржите Разглас куповином књиге!

Arrow up
Arrow down

pecatraz

Аутори

Да се смрзнеш...

 410182


Бранислав ПравдићДве објаве на нету,једна симпатична као штос,друга да се смрзнеш-једноставно речено,а дубоко, достојно Виба покојног.

Прва иде некако овако-баба гледа рекламу за најмодернији телефон и каже да ће једне ноћи кад спавамо ти телефони устати и побити нас.Браво за бабу,мало речи и набодена суштина.Давно је било кад су се људи плашили фото апарата зато што ти сликањем "ђаво узме душу и никад више ниси свој"или кромпира,јер је"ђавоља биљка" којој се јестиви део не види и ко зна која је то субверзија.Мој отац је био шокиран појавом хемијске оловке и Монтгомери мантила,мајка шушкавцима и најлон хулахопкама,баба је већ мислила да са веш машином може да оговара комшинице,док је деда стао код пива у "Банији",био најпаметнији у кући и играо на искуство и познат терен.

ЗЛО И НАОПАКО

309181


Бранислав Правдић


Нема дана да у новинама или на нету не осване вест о неком детету које је одузето од родитеља,или како то држава каже"измештено"из своје породице у хранитељску или пак у одговарајућу установу.

Ми смо постали народ перверзне моде.Наиме,ми се колективно радујемо,колективно изјављујемо саучешће,патимо кад неко умре свако по 12о грама,речи саучешћа и среће су нам свима исте.Последица личне несигурности јесте гурање у чопор,у скупину у којој преовладавца веровање да"средњака"ништа неће закачити,ушушкаш се и онда си безбедан.

Паприка је наша мајка, а Курир је дно!

299181


Пише: Бранислав Правдић


Често помислим да је читање новина заправо оригиналан начин да сазнаш гомилу глупости поред којих треба проћи и не окретати се,сине.истовремено си веома информисан,а заправо си управо добио батине по мозгу којих ћеш бити свестан тек касније,а и то ће се десити мањем броју конзумената нашег права да ни о чему знамо све.Зато ја седнем и малтретирам тастатуру,мени је лакше,а она се до сада није жалила грудно равној повереници за милоклиз.

Мед, жуч и остала голотиња

239186

Пише: Мишо Вујовић


Јутрос разговарам са Чичом, дугогодишњим пријатељем - кога, деценију прогоне, највише због добра које је многима чинио. Ухлебио је један мањи град са платама изнад и оног набилдованог просека за јавност. Градио светиње, без разлике којој епархији припадају. Није се либио да пошаље механизацију да пробија трасе за путеве по разним селима ван своје општине. Делио је стипендије, донирао српску културу и национално прегалаштво.

Е то му се није смело опростити. Дигла се већина добро плаћених чувара Брозовог дела, од невладиних на владиним јаслама организација до Сорошових медија. Освешћивање и просвећивање отвара очи и просветљује ум. А нарад бистрих погледа и оштрог ума не уклапа се у пројекат потрошачке масе, морално обезличене, ментално умртвљене, телесно обогаљене, ограничене у размножавању, подстакнуте у пражњењу најпоривнијих подсвесних нагона, некада кажњаваних. Противприродни блуд већ дуго није девијација, изопаченост или болест, већ тренд, бизнис или пројекат, који доноси огроман профит. Његов циљ је разбијање човека као тродимензионалне личности и свођење на анималне потребе и демонске пориве.

sound by Jbgmusic

Joomla Templates & WordPress Themes - GavickPro